Két egyetem (a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar valamint a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi képzési központ) összesen 165 végzős gyógytornász hallgatójához juttattuk el Dr. Schweitzer Nóra „Polio 2.0 különös tekintettel a posztpolio szindróma kialakulására és kezelésére” című könyvét. A könyvhöz az alábbi kísérő levelet csatoltuk:

Kedves frissen végzett gyógytornász!

A Magyar Polio Alapítvány a hazai poliós közösség képviseletében szeretné megajándékozni Önt a „Polio 2.0 Különös tekintettel a posztpolio szindróma kialakulására és kezelésére” című könyvvel.
Kiadványunk hiánypótló műnek számít, mert összefoglalja nem csak a poliomyelitis (járványos gyermekbénulás) betegségről szóló ismereteket, hanem annak késői következményeivel, az un. posztpolio szindrómával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is.
A 20. században világszerte rettegett járványos betegség a 60-as évek óta a védőoltásoknak köszönhetően Magyarországon már nem szedi áldozatait, de kb. 3-4000 főre tehető azok száma, akik hazánkban ma is a betegség következményeivel élik mindennapjaikat. Az eltelt évtizedek alatt a járványok áldozatai feledésbe merültek, a betegséggel kapcsolatos ismeretek háttérbe szorultak.

Az Alapítványunk célja, hogy segítse munkáját, amennyiben a későbbiekben találkozik valamelyik sorstársunkkal. A jobb és hozzáértőbb ellátás által javulhat a túlélők életminősége. Kérjük, fogadja szeretettel ajándékunkat és adja tovább jövendő kollégáinak is az abban található fontos információkat.

Munkájához sok sikert, kitartást és jó egészséget kívánunk.

Budapest, 2017. május 22.