A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet két dolgozója a rehabilitációért végzett eredményes munkájáért szakmai elismerésben részesült 2017. augusztus 31-én.

 

Dr. Pettyán Ilona az Intenzív Mozgásszervi Rehabilitációs I. Osztály osztályvezető főorvosa a Rehabilitációs Társaság Vas Imre emlékérmét vehette át Győrben, a Társaság éves Vándorgyűlésén. A rehabilitációért végzett magas színvonalú orvosi, szervezői, oktatói és tudományos munkásságának elismeréseként részesült a nívós szakmai díjban.

A Vas Imre Emlékérmet a Magyar Rehabilitációs Társaság évente adományozza a Társaság azon tagjának, akinek a munkássága kiemelkedő a rehabilitáció területén. Az emlékérmet Dr. Vas Imre pulmonológus szakorvosról nevezték el, aki számos olyan tényt, tudnivalót, ismeretet állított össze a XX. század első felében, amelyek megalapozták a korszerű rehabilitációt és mindmáig érvényesek.

Az osztályvezető főorvos 1979-ben végezett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, azóta dolgozik az MH EK Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézetében.

Az Intézet másik dolgozója, Horváth Éva ápolási igazgató „MESZK Szakmai Díjban” részesült, amelyet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara adományozott az ápolás, gondozás, betegellátás terén végzett kimagasló munkája elismeréséül. A díjat a Siófokon megrendezett MESZK IV. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusán vehette át.

Horváth Éva 1980 óta dolgozik a Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézetben, 1999-től osztályvezető ápolói feladatokat látott el, majd 2002-től az intézet ápolási igazgatója. Az idei évben a Vöröskeresztben végzett tevékenységéért Ezüst Emlékérem kitüntetésben is részesült.

Forrás: honvedkorhaz.hu

A HÉMORI-ban rehabilitált polios betegek nevében is gratulálunk a kitüntetetteknek, további munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk.