Lezajlott a Magyar Polio Alapítvány 2014-es Polio Világnapi rendezvénye a “Rólunk egymás közt” konferencia.

A nagy érdeklődéssel kísért (kb. 120 fő) rendezvény résztvevői előadásokat hallhattak a betegség történetéről, annak késői progressziójáról a Post-Polio Szindrómáról, valamint a terápiás lehetőségekről.

Előadást tartottak a cseh és a szlovák polios szervezetek, közösségek vezetői. Külön előadás keretében ismertettük a 2014. júniusában Amszterdamban megrendezett Polio Világkongresszus előadásainak fontosabb megállapításait. Végül a részvevők megtekinthettek egy különös, izgalmas, gondolatébresztő filmet az emberi képességek fokozásról és ennek etikai felvetéseiről.

A Magyar Polio Alapítvány köszönetet mond a nagyszámú hallgatóságnak az érdeklődésért, az előadóknak a színvonalas előadásokért. Szeretnénk megköszönni támogatóinknak, segítőinknek, hogy hozzájárultak a konferencia sikeres megrendezéséhez, lebonyolításához.

Andorné Alcsics Valéria (HÉMORI)
Simon Anita (HÉMORI)
Dr. Weinhoffer Judit (HÉMORI)

Mgr. Mária Mruzková (ASOCIACE POLIO ČR)
PhDr. Štefan Grajcár (Asociácia polio v SR)

Schweitzer Klára (MPA)

Dr. Sándor Judit (CEU CELAB)

Felegyi Károly
Gyémánt Ágnes
Kertész Tamásné
Molnár Béla
Dr. Schweitzer Nóra
Tápai Tamás
Tápai Tamásné
Tormássy Béla
Török Éva
Nagy Erzsébet
Schweitzer Klára
Schweitzer János
Felegyi Károly
Kertész Tamás
Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a budapesti konferencián. Nagyon érdekes volt és számunkra rendkívül inspiráló. Meggondoljuk, hogy a jövőben mi is szervezünk egy hasonló eseményt. Az egész országból érkező nagyszámú résztvevő mély benyomást tett ránk.
S.G Szlovákia
Én is csak elismeréssel tudok szólni a rendezvényről. Hasznos, tartalmas, színvonalas programmal megtöltött napot tölthettünk együtt, és ami még nagyon fontos: baráti, szeretetteljes légkörben. Köszönet a szervezőknek, az előadóknak, a részvevőknek!
R.E Budapest

Tormássy Béla videofelvételei

Molnár Béla fotói

További fotók

A bemutatott Fixed című filmről (angol nyelvű előzetes)